Tela Nedir ?

Tela , giyside beklenen görünüm, kalite ve etkiyi elde etmek amacıyla kumaşa farklı usullerle tutturulan bir ara katmandır. İşlenen kumaşa, hacim ve direnç kazandırıp, giysiye verilecek biçime katkıda bulunarak kumaşa; dikim, yıkanma, ütülenme gibi karşılaşabileceği işlemlerde destek rolü oynarlar.Görevleri, giysinin biçim ve dayanımını desteklemek, buruşmaya yatkınlığı azaltmak ve belli bir sertlik ve form kazandırmaktır.

1950'lerin başından bu yana kullanılmaya başlanılan telalar, giysilerin ayrılmaz bir parçası olmuşlardır. Telalar, doğal yada yapay liflerden elde edildiği gibi, son dönemlerde yaygın bir biçimde elyaf tülbenti olarak "nonwoven" teknikleri ile de üretilmektedir. Tela, genel olarak temelde iki öğeden oluşur:

KAPLAMA : Kumaşa tutunmayı sağlayan yapıştırıcı malzeme,
KUMAŞ (BAZ) : Kaplamanın oturduğu yüzey.

Kullanım Amaçları

Tela’nın bir çok yerde ve alanda kullanılmasının yanında özellikle hazır giyim sektöründeki belli başlı kullanım amaçları aşağıdaki gibi sıralanabilir.

  • Uygulandığı bölgede esneme ve kırışmayı önlemek suretiyle kumaşın şeklini korumak,
  • Yaka, klapa, manşet, pat, cep ve cep kapaklarına destek sağlamak, tok bir tuşe (dokunum) kazandırmak, kıvırcıklanmayı engellemek,
  • Takım elbise ve paltolarda vücut bölümlerinin desteklenmesi, belirli bir şeklin verilmesi ve omuz bölümlerini birleştirmek,
  • Düğme ve ilik alanlarını takviye,
  • Çeşitli kenar bölgelerde takviye ve muntazamlık,
  • Kemer ve bel şeritlerine sertlik ve destek vermek olarak sıralanabilir.

UK betting sites, view information for Sign Up Bonuses at bookmakers